Acum ceva timp, ati devenit clientul nostru, adica al companiei SC ENERGOSUM SRL.
Dorim pe această cale să vă informăm că, începând cu 25 mai 2018, ne vom alinia standardelor europene în vigoare privind prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date stipulate în Regulamentul 2016/679/UE. Consideram ca este important sa va protejam confidentialitatea si sa va informam cu privire la  modul in care utilizam datele dumneavoastra personale.

 1. Principii de protectie a datelor
 • Colectarea datelor personale se va face numai in scopurile specificate, explicite si legitime ( prezentate la pct. 4)  Datele nu vor fi procesate catre terti intr-o maniera incompatibila cu acele scopuri;
 • Datele personale vor fi exacte, iar acolo unde este necesar, actualizate;
 • Procesarea datelor personale se va face într-o maniera legala, corecta si transparenta;
 • Toate datele personale vor fi pastrate confidential si stocate intr-o maniera ce asigura securitatea necesara;
 • Datele personale nu vor fi distribuite persoanelor terte decat in cazul in care acest lucru este necesar in scopul oferirii de servicii conform acordurilor;
 • Persoanele vizate au dreptul de a solicita accesul la datele personale, rectificarea si stergerea acestora, impotrivirea sau restrictionarea de la procesarea datelor, cat si de la dreptul de portabilitate al datelor.
 1. Datele personale
 • Date personale inseamna orice informatie care poate fi legata de o persoana fizica identificata sau identificabila (persoana subiect).
 • Datele personale includ toate tipurile de informatii directe sau indirecte (si anume utilizate in legatura cu alte date) ce se refera la persoana subiect, cum ar fi nume, data de nastere, adrese, adrese de e-mail, numere de telefon, etc.
 1. Colectarea datelor personale

Datele pe care le colectam pot include urmatoarele:

 • Numele si datele de contact (colectam numele si prenumele dvs., adresa de e-mail, adresa postala, numarul de telefon si alte date de contact similare)
 • Colectam parolele, indiciile pentru parole si informatii de securitate similare folosite pentru autentificare si pentru accesarea contului.
 • Colectam date despre dispozitivul dvs. si despre modul in care dvs. si dispozitivul interactionati cu produsele noastre.
 • Colectam date despre caracteristicile pe care le utilizati, articolele pe care le achizitionati si paginile web pe care le vizitati.
 • Colectam date despre dispozitivul si reteaua pe care le utilizati pentru a va conecta la produsele noastre. Acestea includ date despre sistemele de operare si aplicatiile software instalate pe dispozitivul dvs., inclusiv cheile de produs. De asemenea, includ adresa IP, setarile regionale si setarile de limba.

 

 1. Scopul colectarii datelor personale

Datele dumneavoastră cu caracter personal furnizate voluntar cu ocazia creării contului de utilizator sau furnizate pe orice altă cale pusă la dispoziție prin intermediul site-ului web www.energosum.ro ori prin completarea formularelor de contact adresate subscrisei, vor fi tratate in conformitate cu legislația actuală privind Protecția Datelor cu Caracter Personal si vor fi prelucrate de ENERGOSUM în următoarele scopuri:

pentru îndeplinirea obligațiilor legale care cad în sarcina ENERGOSUM în contextul serviciilor prestate prin intermediul contul de acces sau site-ului web www.energosum.ro,

 1. a)inclusiv pentru procesarea solicitărilor dumneavoastră formulate prin intermediul contului de acces sau site-ului web sau efectuarea verificărilor și formalităților aferente desfășurării activităților de furnizare de produse termoizoatoare și prestări servicii conexe acestei activități de către ENERGOSUM ori Partenerii ENERGOSUM;
 2. b)pentru desfășurarea activităților de furnizare de produse termoizoatoare si prestări servicii conexe acestei activități de către ENERGOSUM, inclusiv în scopul corespondenței cu dumneavoastră, precum și protejării oricărui interes legitim al ENERGOSUM, pe cale administrativă sau judiciară, primirii și gestionării solicitărilor dumneavoastră, precum și conformării cu cerințele legale privind arhivarea;
 3. c)pentru activități de marketing direct și publicitate pentru produsele și serviciile ENERGOSUM sau ale partenerilor/ afiliaților ENERGOSUM prin promovarea celor mai potrivite produse și servicii ale ENERGOSUM sau ale Partenerilor/ afiliaților ENERGOSUM, inclusiv prin transmiterea de către ENERGOSUM a unor comunicări comerciale în acest scop. În situații impuse de prevederile legale în vigoare, aveți posibilitatea de a vă exprima consimțământul expres cu privire la utilizarea datelor dumneavoastră în acest scop și primirea de comunicări comerciale prin bifarea căsuței corespunzătoare în timpul navigării pe website ori in contul de acces
 4. d)în scopul determinării și evaluării intereselor și preferințelor dumneavoastră, utilizând mijloace automate și/ sau neautomate, în vederea generării de oferte personalizate. Prin exprimarea consimțământului dumneavoastră la momentul bifării căsuței corespunzătoare în contul de acces creat de dumneavoastră sunteți de acord ca ENERGOSUM să utilizeze tehnici informatice care nu implică prezența unui factor uman și care pot duce la producerea unor efecte juridice în relația cu dumneavoastră sau care pot atrage anumite efecte cu un impact semnificativ în relația cu dumneavoastră. Prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop prezintă beneficiul de a vă oferi un serviciu cât mai apropiat de nevoile și interesele dumneavoastră, dar și de a vă sugera unele alegeri cu privire la produsele/ serviciile ENERGOSUM sau afiliaților/ partenerilor ENERGOSUM.
 5. e)în scopuri statistice, pentru evaluarea gradului de satisfacție al clienților în raport cu produsele și serviciile oferite de ENERGOSUM.
 6. f)în scopul unor analize statistice ce nu implică crearea de profiluri individuale.
 7. g)în scopul prelucrării solicitării dumneavoastră, inclusiv pentru asistenta clienți.
 8. Dezvăluirea către terți

Pentru a facilita utilizarea eficientă a informațiilor dvs. și pentru a vă furniza conținut și/sau resurse, vă divulgăm informațiile către terți. Cu toate acestea, divulgarea va avea loc numai în următoarele situații:

Ø  către furnizori, contractanți și agenți: în mod periodic, putem implica sau angaja alte societăți și persoane fizice pentru a îndeplini funcții în numele nostru. Exemplele includ găzduirea și/sau menținerea conținutului Website-ului sau furnizarea anumitor funcții cuprinse în Website, furnizarea de servicii de marketing sau furnizarea de actualizări financiare la solicitarea dvs. Acești furnizori se află în Romania. Acești destinatari vor avea acces numai la informațiile dvs. cu caracter personal solicitate pentru a-și îndeplini funcțiile și nu li se permite să utilizeze informațiile respective. Acești destinatari vor respecta obligații contractuale de confidențialitate.

Ø  către autoritățile guvernamentale sau de aplicare a legii dacă stabilim, la libera noastră alegere, că este obligația noastră legală să o facem.

Informațiile dvs. cu caracter personal pot fi transferate și procesate în una sau mai multe alte țări, din interiorul sau din afara Uniunii Europene. Daca va fi cazul, vom transfera datele dvs. În afara UE numai în țări despre care Comisia Europeană consideră că vă oferă un nivel adecvat de protecție, sau în cazul în care ENERGOSUM a instituit măsuri de protecție corespunzătoare pentru a căuta să păstreze confidențialitatea informațiilor dvs. Va vom anunța asupra tarilor in care va transferam datele atunci cand vom identifica nevoia de a le transfera.

 1. Temeiul juridic al prelucrărilor

Prelucrarea datelor cu caracter personal în scopurile de mai sus are la bază:

 1. a)contractul încheiat între dumneavoastră și ENERGOSUM aferent activității de furnizare gaze naturale și servicii conexe
 2. b)obligațiile legale care incumbă ENERGOSUM ca urmare a desfășurării operațiunilor prin intermediul acestei pagini de internet sau contului de acces pe portalul energosum.ro
 3. c)interesul legitim al ENERGOSUM de a-și promova produsele și/ sau serviciile;
 4. d)consimțământul dumneavoastră în ce privește activitățile de marketing/ publicitate și alte prelucrări pentru care legislația în domeniul prevede obligativitatea obținerii consimțământului.

În măsura în care ați exprimat consimțământul dumneavoastră cu privire la o anumite prelucrare, aveți dreptul de a vă retrage consimțământul în orice moment.

 1. Utilizarea datelor personale
 • vom utiliza datele personale numai pentru scopul in care au fost colectate si vom stoca datele doar atat cat este necesar pentru scopul mai sus mentionat.
 • vom pastra informatiile clientului pentru perioada in care contul sau este activ, pentru oricare din scopurile mentionate mai sus (pct. 4).
 • vom pastra inregistrarile convorbirilor telefonice pe o perioada de maxim 6 luni.
 • accesul la datele personale este strict limitat personalului ENERGOSUM, asociatilor care detin autorizatia necesara si nevoia clar definita pentru utilizarea datelor.

Daca utilizatorii nu doresc divulgarea datelor personale acestor companii, acestia sunt rugati sa ne contacteze la adresa de email energosum@yahoo.com

 1.  Drepturile dumneavoastră

Aveți dreptul de a solicita in orice moment accesul la: rectificarea, portabilitatea, stergerea sau restrictionarea procesarii datelor colectate.

 • Dreptul de acces înseamnă că ai dreptul de a obține o confirmare din partea noastră că prelucrăm sau nu datele tale, iar dacă da, să îți oferim acces la aceste date precum și informații despre cum sunt prelucrate
 • Dreptul la portabilitate se referă la faptul că poți primi datele personale într-un format structurat, care poate fi citit automat și la dreptul că acestea pot fi transmise direct altui operator
 • Dreptul la opoziție vizează dreptul de a te opune prelucrării datelor personale atunci când aceasta deservește un interes public ori un interes legitim al nostru
 • Dreptul la rectificare se referă la corectarea fără întârzieri nejustificate, a datelor personale inexacte
 • Dreptul la ștergere/dreptul de a fi uitat înseamnă că ai dreptul să îți ștergem datele colectate fără întârzieri nejustificate, în oricare din următoarele situații: nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate, ți-ai retras consimțământul și nu există alt temei juridic pentru prelucrare, te opui prelucrării, datele au fost colectate ilegal, datele trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale, colectarea s-a făcut cu oferirea de servicii ale societății informaționale

Dreptul la restricționarea prelucrării poate fi exercitat dacă se contestă exactitatea datelor pe o anumită perioadă, suficientă pentru verificarea datelor, dacă prelucrarea este ilegală dar nu se dorește ștergerea datelor doar restricționarea, în cazul în care ENERGOSUM nu mai are nevoie de datele personale în vederea prelucrării însă dvs. le solicitați pentru apărarea unui drept în instanță, dacă v-ați opus prelucrării pentru intervalul de timp cât se verifică dacă drepturile legitime prevalează asupra drepturilor dvs.

 1. Newsletter-ul ENERGOSUM

Abonarea la newsletter-ul nostru va ofera posibilitatea de a fi la curent cu cele mai noi promotii, servicii de fidelizare, acces la istoricul de comenzi, vouchere si oferte personalizate prin e-mail sau SMS.
Daca nu doriti să mai primiti noutăți si oferte promoționale din partea noastra sau considerati ca abonarea dvs. s-a realizat din greseala, puteti trimite un mesaj la energosum@yahoo.com

 1. Contact și suport privind datele dumeavoastră

Toate drepturi menționate la pct 6 pot fi exercitate printr-o cerere scrisă, datată, semnată și transmisă către ENERGOSUM prin:

 • poștă la sediul societății: Alba Iulia, str. Regina Maria, nr 9, jud. ALBA
 • telefon: 0745 619499
 • e-mail la energosum@yahoo.com

În plus, începând cu 25 mai 2018, pentru orice întrebări sau nemulțumiri te poți adresa responsabilului nostru pentru prelucrarea datelor prin e-mail la protectiadatelor@cisgaz.ro, iar dacă ești de părere că vreunul dintre drepturile dvs. au fost încălcate, vă puteți adresa Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Nu în ultimul rând, ne angajăm să aplicăm toate măsurile tehnice și organizatorice pentru asigurarea securității datelor dvs. personale, protejării lor împotriva distrugerii, modificării, dezvăluirii ori accesului neautorizat asupra lor.

Va multumim,

Echipa ENERGOSUM